homesection

De kracht van Storytelling

Verhalen vertellen is zo oud als de mensheid. Een behoefte die de mens altijd heeft gehad en zal houden. Om de wereld te begrijpen. Om informatie over te brengen. Om betekenis te geven aan het leven. Een goed verhaal beklijft, inspireert en motiveert. En stelt mensen in staat om informatie goed te onthouden en door te vertellen. Dat is de kracht van storytelling. In tijden van een overdosis aan informatie zorgt storytelling dat je wordt gehoord.

HOE WERKT STORYTELLING?

Storytelling gaat uit van narrativiteit: een keten van gebeurtenissen met een oorzaak-gevolgrelatie met een begin, midden en eind. Goede verhalen zijn vaak opgebouwd aan de hand van een beproefd stramien. Aristoteles beschreef dit recept al in de vierde eeuw voor Christus. Grafisch ziet het eruit als een stijgende lijn die naar een climax toewerkt, om vervolgens te dalen en met een boodschap af te sluiten. Narratieve elementen, zoals tijd, ruimte, spanning en personage, stuwen het verhaal voort en houden onze aandacht vast. Ze spelen in op onze emoties en zorgen voor beleving.

De kracht van verhalen ligt in de kracht om uit te leggen en te onthouden. Onze hersenen zoeken naar verhalen om informatie te begrijpen. Uit neurologisch onderzoek blijkt dat we denken in narratieve structuren en feiten meestal herinneren in verhaalvorm. Verhalen vormen een coherent geheel en zijn daardoor makkelijker te onthouden. Verhalen – vooral visuele verhalen – nestelen zich sneller in onze hersenen, dan een uitleg aan de hand van logica en analyse. Denk maar eens terug aan je schooltijd. Wie was jouw beste leraar? Waarschijnlijk degene die het best kon vertellen.

HOE BRENGT TALMON JOUW VERHAAL TOT UITING?

De doelgroep

Door de doelgroep te bepalen.

De vorm

Door de juiste vorm voor jouw verhaal te kiezen.

De rol

Door de rol van de kijker, lezer of bezoeker te bepalen.

De context

Door de context van jouw verhaal te bieden.

Het doel

Door het doel van je verhaal goed te communiceren.

“Talmon combineert beleving en informatie met een duidelijke call-to-action. Want storytelling = storyselling”

CORPORATE STORYTELLING

Talmon brengt uw verhaal tot leven. Op een authentieke, menselijke en identificeerbare wijze, die vertrouwen wekt bij uw publiek en (potentiële) klanten. We leveren graag een waardevolle bijdrage aan de profilering van uw merk, organisatie of bedrijf.

Online storytelling is ook een effectieve interne communicatietool. Corporate storytelling kan uw bedrijfscultuur versterken, uw strategie en doelstellingen verhelderen en uw organisatie door een verandertraject loodsen. Storytelling kan medewerkers in beweging krijgen en context en betekenis geven aan situaties en processen.

Online storytelling met film en video is één van de krachtigste manieren om een verhaal te vertellen.

Back to Top