Waarom Online Storytelling?

JorisInspire, online storytellingLeave a Comment

Een goed verhaal zorgt voor een onuitwisbare indruk. Dat wil jij toch ook? Online Storytelling is de meest effectieve manier om jouw boodschap over te brengen! En levert daarom de best mogelijke video content op!Ab Talmon - founder

De kracht van Storytelling

Verhalen vertellen is zo oud als de mensheid. Een behoefte die de mens altijd heeft gehad en zal houden. Om de wereld te begrijpen. Om informatie over te brengen. Om betekenis te geven aan het leven. Een goed verhaal beklijft, inspireert en motiveert. En stelt mensen in staat om informatie goed te onthouden en door te vertellen. Dat is de kracht van storytelling. In tijden van een overdosis aan informatie zorgt storytelling dat je wordt gehoord.

Laat je inspireren!

en volg ons vlog over online storytelling

Hoe werkt storytelling?

Storytelling gaat uit van narrativiteit: een keten van gebeurtenissen met een oorzaak-gevolgrelatie met een begin, midden en eind. Goede verhalen zijn vaak opgebouwd aan de hand van een beproefd stramien. Aristoteles beschreef dit recept al in de vierde eeuw voor Christus. Grafisch ziet het eruit als een stijgende lijn die naar een climax toewerkt, om vervolgens te dalen en met een boodschap af te sluiten. Narratieve elementen, zoals tijd, ruimte, spanning en personage, stuwen het verhaal voort en houden onze aandacht vast. Ze spelen in op onze emoties en zorgen voor beleving.

De kracht van verhalen ligt in de kracht om uit te leggen en te onthouden. Onze hersenen zoeken naar verhalen om informatie te begrijpen. Uit neurologisch onderzoek blijkt dat we denken in narratieve structuren en feiten meestal herinneren in verhaalvorm. Verhalen vormen een coherent geheel en zijn daardoor makkelijker te onthouden. Verhalen – vooral visuele verhalen – nestelen zich sneller in onze hersenen, dan een uitleg aan de hand van logica en analyse. Denk maar eens terug aan je schooltijd. Wie was jouw beste leraar? Waarschijnlijk degene die het best kon vertellen.

Hoe brengt Talmon jouw verhaal tot leven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.